Sportgeneeskunde Friesland

Spreekuur-sportblessures

Met name acute blessures kunnen zo snel mogelijk op één van de SMA’s worden gezien. Voor overbelastingsblessures die al langer bestaan wordt in overleg een geschikte tijd op een geschikte locatie afgesproken, bij een gespecialiseerde sportarts. De diagnose wordt gesteld door  de sportarts en het behandelingsplan wordt met de geblesseerde sporter besproken. Vaak betekend dit dat de sporter zélf met zijn of haar blessure aan de slag moet. Daarnaast kan ook verwezen worden naar de sportfysiotherapeut, de manueel therapeut of een specialist in het ziekenhuis. De SMA’s hebben afspraken gemaakt met vakkundige en in sport geïnteresseerde behandelaars voor een directe en snelle toegankelijkheid!
Soms is het nodig sportsteunzolen voor te schrijven of medicijnen. Dit gaat allemaal rechtstreeks via de sportarts.
Ook kan de sportarts zo nodig aanvullend onderzoek aanvragen, zoals röntgenfoto’s, echo’s of een (MRI)scan.
Vanaf 1 januari 2016 wordt het consult van de sportarts vergoed vanuit de Basisverzekering. U heeft daarom wel een verwijzing van de huisarts nodig of van een andere medisch specialist.

 

ZBC Sportgeneeskunde Noord, waaronder Sportgeneeskunde Friesland valt, heeft voor 2018 betaalovereenkomsten afgesloten met alle zorgverzekeringen die vallen onder de Achmea-groep (zoals o.a. Zilveren Kruis en FBTO) en ONVZ (incl VvAA en PMOzorg). Contracten zijn afgesloten met De Friesland Zorgverzekeraar, CZ (incl Delta Lloyd en Ohra), Menzis (incl Ander Zorg en Hema) en met VGZ (incl Univé, Bewuzt, IZZ, IZA, Zekur, UMC en De Goudse).

Als uw zorgverzekering geen contract of betaalovereenkomst met ons heeft afgesloten geldt het passantentarief.

In bijlage 1 kunt u lezen hoe een zorg-nota wordt opgebouwd (klik hier) en in bijlage 2 vindt u onze passantentareven voor 2018 (klik hier).

Afspraken voor alle SMA’s: op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur 0513 627175



<< terug naar het overzicht