Sportgeneeskunde Friesland

Groot Sportmedisch Onderzoek

Wordt geadviseerd aan sporters die ouder zijn dan 35 jaar en voor hen die (ongeacht de leeftijd) zeer intensief sporten. Ook als je (weer) begint met sporten en ouder bent dan 35 jaar is het Groot SMO geschikt om de belastbaarheid van je lichaam (ook cardiovasculair) in kaart te laten brengen en te overleggen welke sportbelasting daar het beste bij past.

Inhoud:
Als het Basisplus SMO met als aanvulling een inspanningstest op de fietsergometer tot maximaal, waarbij  bepaling van de maximale belasting, de maximale hartfrequentie en de hartfrequentie bij het omslagpunt (anaerobe drempel). Aan de hand van de maximale belasting kan uitgerekend worden hoe hoog de maximale zuurstofopname is. Tijdens en na de inspanningstest vind er een ECG- en bloeddrukregistratie plaats om een indruk te krijgen van de belastbaarheid van het hart- en vaatstelsel.
Voor 2018 bedragen de kosten voor een Groot SMO € 250,00.  De kosten dienen na afloop van het SMO contant of per pin te worden voldaan. U krijgt een betalingsbewijs mee die u kunt indienen bij uw zorgverzekering.
Als u de inspanningstest op uw eigen fiets wilt doen kan dat ook, maar alleen op onze hoofdvestiging te Heerenveen.                                                                                                                                                             De maximale inspanningstest kan ook op de loopband uitgevoerd worden, maar dan adviseren wij daarbij ook een ademgasanalyse tijdens de test om de maximale zuurstofopname en het omslagpunt nauwkeurig te kunnen laten bepalen. Dit laatste kan ook op de fietsergometer maar in beide gevallen alleen op onze hoofdvestiging te Heerenveen. De meerprijs bedraagt dan € 40,00.

Afspraken voor alle SMA’s: op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur 0513 627175

 

 

<< terug naar het overzicht