Sportgeneeskunde Friesland

Conditietest

De conditietest is bedoeld als tussentijdse controle van het uithoudingsvermogen. Deze test maakt ook deeluit van het Groot SMO en de Cardiovasculaire-plusscreening. Voor lopers kan deze test worden uitgevoerd op de loopband (alleen in Heerenveen), maar voor een goede bepaling van de maximale zuurstofopname en het omslagpunt adviseren wij wel dit af te spreken met ademgasanalyse.

Inhoud:
Bespreking van de trainings- en wedstrijdprestaties. Bepaling gewicht en verpercentage, evenals  het Hb-gehalte in het bloed. Maximale inspanningstest met bepaling van het maximale vermogen, de maximale hartslag en de hartslag bij het “omslagpunt”. Berekening van het maximale zuurstofopnamevermogen (VO2max). Op onze hoofdvestiging in Heerenveen kan dat ook op uw eigen fiets of op de loopband. In het laatste geval is de test alleen zinvol in combinatie met ademgasanalyse. Tegen meerprijs kan ook het lactaatgehalte (€ 25,00) van het bloed tijdens inspanning worden bepaald en of een ademgasanalyse (meerprijs € 75,00) tijdens inspanning plaatsvinden.
Voor 2018 bedragen de kosten voor een conditietest € 125,00. De kosten dienen na afloop van het SMO contant of per pin te worden voldaan.

Afspraken voor alle SMA’s: op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur 0513 627175

 


<< terug naar het overzicht