Sportgeneeskunde Friesland

Basis Sportmedisch Onderzoek

Voor sporters tot 35 jaar die niet erg intensief sporten. Ook als je (weer) wilt beginnen met sporten en jonger bent dan 35 jaar is het Basis SMO geschikt om de belastbaarheid van je lichaam in kaart te brengen en te overleggen welke sportbelasting daar het beste bij past. Het Basis SMO is ook voor sporten die extra gevaar met zich mee kunnen brengen voor de sporter zelf, zijn medesporters en/of omstanders. Denk hierbij aan auto- en motorsport, (zweef)vliegen, parachutespringen en duiken. Ook voor aankomende leerlingen van het CIOS wordt minimaal een Basis SMO geadviseerd.

Inhoud:
Invullen en bespreken vragenlijst. Bepaling lengte, gewicht en vetpercentage. Bepaling gezichtsscherpte, diepte zien en kleurenzien.  Urine-onderzoek naar eiwit en suiker. Bepaling HB-gehalte van het bloed. Longfunctie-onderzoek. Intern onderzoek (hart en bloedvaten, longen, buik), inclusief bloeddrukmeting. Orthopedisch onderzoek van de statiek, spieren en gewrichten. Eindgesprek sportarts inclusief advisering,.
Voor 2021 bedragen de kosten voor een Basis SMO € 115,00. De kosten dienen na afloop van het SMO contant of per pin te worden voldaan. U krijgt een betalingsbewijs mee die u kunt indienen bij uw zorgverzekering.

Afspraken voor alle SMA’s: op werkdagen van 09.00 – 17.00 uur 0513 627175


<< terug naar het overzicht