Sportgeneeskunde Friesland

Nieuws

Corona virus

11 maart 2020

 

 

Het nieuwe coronavirus (COVID-19) is veel in het nieuws. Ook in Nederland zijn er patiënten waarbij het virus is vastgesteld.

Er zijn verschillende soorten coronavirussen die vaak voorkomen en zich uiten in griepachtige verschijnselen. COVID-19, het virus waar het nuover gaat, is een nieuwe variant. Deskundigen van het RIVM, dat is het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, houden de ontwikkeling van dit virus nauwlettend in de gaten en adviseren ons over passende maatregelen. Actuele informatie over het coronavirus vindt u op de website van het RIVM: https://www.rivm.nl/coronavirus/covid-19.

Welkom zonder handen schudden
Medewerkers in onze praktijk geven u geen hand tijdens het groeten. Dit is een van de maatregelen die we nemen om het risico op besmetting met het coronavirus zo veel mogelijk te beperken. Dat doen we in het belang van de veiligheid van onze patiënten, bezoekers en medewerkers.  Verder gelden de regels voor de basishygiëne. Het gaat daarbij om handelingen die mensen ook thuis kunnen toepassen om verspreiding van het virus te voorkomen:

  • Was je handen regelmatig
  • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
  • Gebruik papieren zakdoekjes

Heeft u zelf klachten? 
Heeft u koorts of een koortsig gevoel met luchtwegklachten (hoesten of kortademigheid)?
Of bent u de afgelopen twee weken in een land/regio geweest met verspreiding van het coronavirus?
Of heeft u de afgelopen twee weken contact gehad met een patiënt met het nieuwe coronavirus?
Kom dan NIET naar de praktijk en bel uw afspraak af.

 

Bel ook uw huisarts, die overlegt met de GGD of onderzoek naar het nieuwe coronavirus nodig is. Zo voorkomen we verspreiding. Mensen die meer informatie willen of vragen hebben over het coronavirus, kunnen hiervoor terecht bij het RIVM www.rivm.nl of bellen met het landelijke informatienummer: 0800 – 1351.

 

Terug naar overzicht