Sportgeneeskunde Friesland

Sportgeneeskunde Friesland

Afbeeldingsresultaat voor corona update


26 maart 2020: Update corona virus

Wij houden ons aan de richtlijnen die het RIVM heeft opgesteld inzake het coronavirus. We besloten tot nadere berichtgeving geen patiënten / sporters fysiek te zien in ieder geval t/m 30 april. 

We houden de regels van het RIVM nauwlettend in de gaten en voor verdere vragen zijn we gewoon telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 09:00 uur tot 16:00 uur.

Mocht u vragen hebben betreffende een blessure o.i.d. dan kunnen we een telefonisch consult inplannen met de sportarts. 

Wij hopen op uw begrip voor deze vervelende situatie. 

Team Sportgeneeskunde Friesland

 

 

Algemeen 

Sporten/lichaamsbeweging is in Nederland zeer populair en wordt terecht ook aangemoedigd door onze overheid. Er wordt in ons land zeer  regelmatig gesport, zowel in georganiseerd als in ongeorganiseerd verband. Iedereen wil het “maximale” uit zijn sport halen én gezond bezig zijn. Maar niets is voor een sporter zo vervelend als gehinderd worden door een blessure. Snelle diagnoses en een deskundige behandeling bieden dan uitkomst.

Daarnaast zijn er veel mensen die (weer) willen beginnen met sporten. De vraag is dan welke sport het best bij je past. En hoe vaak, hoe lang en met welke intensiteit  je het best zou kunnen sporten.

Het antwoord op deze vragen kun je krijgen op één van de Sportmedische Instellingen aangesloten bij de FSMI. Sportgeneeskunde Friesland  (SGF) beheert de Sportmedische Adviescentra (SMA’s) te Heerenveen, Leeuwarden, Drachten en Sneek. Samen met Sportgeneeskunde Drenthe vormt SGF het Zelfstandig Behandelcentrum (ZBC) Sportgeneeskunde Noord.

De hoofdvestiging te Heerenveen is per 1 november 2014 gevestigd op de Passage tussen het Abe Lenstra Stadion en het Sportstad-complex. Het SMC biedt onderdak aan de sportdiëtisten van AVS en de sportfysiotherapeuten van Tigra.

Wij zijn erkend door de Federatie van Sportmedische Instellingen omdat wij aan specifieke kwaliteitseisen voldoen. Hierdoor bent u verzekerd van goede sportmedische zorg.

Kortom: bij ons bent u aan het juiste sportmedische adres